< srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kronike opasnog uma

13.07.2005., srijeda

Pilula vamo, pilula tamo!

Uđite ljudi, dođite po svoju dozu, razgledajte bez obaveze na kupnju, vidite kako su nam vitrine i police lijepe, šarene, vesele, imamo sve što vam treba a da ni ne znate da vam treba, ali sigurno vam treba!!! Našopajte se pilulama!

Jeste li primjetili kako su nam se u zadnje vrijeme ljekarne sve ljepše i privlačnije? Vidjeli ste što drže na policama u prvom planu? Uđete li danas u ljekarnu s receptom morat ćete sačekati da teta u bijelom ode u skladište jer takve stvari se ne drže u prvom planu. Ne, u prvi plan guraju vam stvari koji se ne kupuju na recept, kupuju se po vlastitom izboru, kako kome paše!

Jel da da doma imate svoju privatnu ljekarnu, neku ladicu zatrpanu drogerijom koja onako neodoljivo zasmrdi u krugu od kilometra kada ju otvorite! Ajde priznajte... naravno da imate. A što tamo držite? Lijekove za sve i protiv svega mogućeg i nemogućeg.

Danas imamo kemiju za sve svoje tegobe... pilule za strašnu upalu na mjestu gdje je kakva komarica otvorila svoj krvavi izvor, tablete za noktobolju, dlakobolju, aparatiće za odstranjivanje kakvih novonastalih tjelotvorina na vašem tijelu, sačuvaj bože danas dobiti mladež na tijelu... to je tako fuj, to treba odmah odstraniti! Ja ih imam par tisuća na tijelu i baš su mi dragi, svaki pojedinačno! Imamo tablete za smirivanje, tj. stvaranje umjetnog depresivnog stanja, naravno s druge strane trebaju nam i antidepresivi... ma treba nam sve! Sve čega se možemo sjetiti.

Izmišljaju i nove bolesti samo da bi lijekove prodali.. nešto s čim cijeli život živite i nikad vas nije smetalo, nikad o tome niste ni razmišljali odjednom dobije svoj lijek, odjednom vas uvjere da to nije u redu i da se toga trebate što prije riješiti, tj. uzimati za to tablete čitav život jer je to nerješivo, to se može samo ublažavati.. imate raznorazne antibiotike, primjerice one za grlobolju, koji počinju djelovati tak nakon par dana uzimanja kada bi vas grlo ionako samo od sebe prestalo boljeti, ali ne, morate ih uzimati još par tjedana nakon tog kako vam se ne bi vratilo.. da, sigurno! Od tih lijekova vam samo smrdi iz usta... ali ima i za to lijeka... naravno na polici u prvom planu.

Imate milijun vrsta kremica, recimo kremice protiv štetnog djelovanja sunca, vjetra, vode, kremice protiv kremica, kremice za prvo nanošenje, kremice za drugo i treće nanošenje, losion za skidanje tih kremica jer ne smiju ostati predugo na koži, šamponi za masnu kosu, a upotrebljavate li taj predugo, treba vam šampon za suhu kosu. Naravno, tu je i onaj za normalnu kosu, koju pak nema nitko, u to su vas naime uvjerili!

Pilulice su danas u sve živopisnijim bojama, tko je vidio piti sive pilule, one su neprivlačne! Znaju oni da je terapija bojama uspješna, samo ju ovako mogu uspješno i prodati. Imate pilule u svim duginim bojama i mješavinama istih, a i za kutijice se angažiraju profesionalni dizajneri! U kutijama je sve manje pilula a djelovanje im je sve slabije kako bi ih što prije potrošili i došli po novu dozu! Na boje padaju mladi, padaju i najveći potrošaći lijekova – penzioneri koji tako unose malo kričave obojenosti u svoj život, a tako ne moraju ni kupovati slatkiše jer su tablete danas uglavnom s okusom voća... proizveli su i šumeće u čijem otapanju možete uživati gladajući ih kako polako nestaju i kako lijepo žubore kada ih ubacite u vodu – zanimacija za cijelu obitelj!

Imate pilule koje su s jedne strane obojane a s druge prozirne a unutra hrpetina malih kuglica, svaka u svojoj boji.. i zar nije onda lijep osjećaj znati da u svoje tijelo ubacujete nešto tako šareno i živo! Nisu oni ludi, naučili su neke trikove od proizvođača amfetamina, vidjeli su da pali obojate li tabletice u neku kričavu boju i utisnete li u njih neki znakić poput srčeka, cvjetića, klompi i drugih simbola.

Neki su otišli i tako daleko da vam šalju sms-ove u trenutku kada trebate poždrknuti tabletu, brinu se da ne bi slučajno zaboravili popiti koju i tako po novu dozu doći jedan dan kasnije!

Otvorili su i internet portale gdje vam objašnjavaju sve boleštine i njihove simptome kako bi se znali u njima prepoznati, a na kraju priče nude vam rješenju o obliku, pogađate, vlastitog kemijskog proizvoda! Objašnjavaju čak i vježbe za tijelo, sve kako bi vi ostali zdravi, no i nakon vježbanja potrebno je progutati neke njihove vitamine ili nešto takovo! Čudi me što još nisu počeli izdavati i kulinarske recepte, recimo „novi kolač od andola s čokoladom i okusom limuna“ – potrebni sastojci za 4 osobe – 750 mg andola u prahu!

Čitate li ikad one upute koje dobite u kutijici ili na kutijici? Ne? E pa počnite! Većina tih lijekova za neke mizerne gluposti popraćena je s više kontraindikacija nego što vam donosi koristi, a kako je lijekova sve više i više, tako sa svakim lijekom dobijete i popis lijekova koje s njim ne možete konzumirati u isto vrijeme. Pa vi jedite tu drogu za svaku glupost! Ljudi, svojim reklamama na svakom čošku čine od nas hipohondre! Ne dajmo se! Nekad smo živjeli puno jednostavnije!

- 23:59 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Internet Monitor

Blog.hr - Najveći hrvatski blog alat

kronike.opasnog.uma@gmail.com